Friday, January 20, 2012

Meie kodu Singapuris

Natuke siis infot ka selle kohta, kus me siin elame - nimelt oleme külas minu vanal koolivennal Toomasel, kes elab siin koos naise Katrini ja 5.a poja Karliga. Tom ja Kati on doktorikraadiga bioloogid ning teevad mõlemad erialast tööd bio-tech ning bio-meditsiini vallas ja seega läheb neil hästi. Karl käib lasteaias ja räägib juba hiina keelt. Või saab aru. Ei osanud järele kontrollida. Ja muidu on ta ka väga tubli ja heasüdamlik poiss . Hertaga sujus mäng suurepäraselt.

Oleme neil kostil, aga tegelikult oleme siin hetkel lausa üksi, sest ka nemad sõitsid enne Hiina uusaastapidustusi puhkama Taisse Phuket'i. Nii et põhimõtteliselt oleks saanud ka kodudevahetust teha... Siiski olime koos 3 esimest päeva (tegelikult õhtut, sest nad ju käivad tööl) ja need olid sisukad päevad, sest saime teada nii mõndagi. Ikkagi kohalikud elanikud... Aga jah, 23.jaanuar on sel aastal hiina kalendri järgi aastavahetus ning melu ning ostumöll selline nagu meil 30-31 detsembril. Meie lendamegi ära just 22 jaanuari ehk vana-aasta õhtul.

Elame üsna suures korterelamus, mille siseõues on bassein, klubi jõusaalisaunade, raamatukogu ja telekatoaga, mänguväljak ning tenniseväljakud. Majade ääres sulistavad kalad ja ala on turvatud. Igati luks elu siin välja arvatud see, et siin on üsna kallis. Söök on kallis, sest põllumajandus ju puudub ja kõik veetakse kusagilt kaugelt sisse (peamiselt Austraaliast, Jaapanist, Uus-Meremaalt, Malaisiast, Taist). Poodlemine pole nüüd ka just odav, aga voib olla kõik veel hoiavad rihma pingul ja õige ale algab alles peale draakoniaasta saabumist. Ja noh, sa võid ju 10 000 kroonise Gucci-Mucci koti 80% alla hinnata, aga ma ei ostaks seda isegi 2000kr eest...(ja seda räägib siiski Aivo). Tegelikult on kuulus poodlemiskuu Singapuris hoopis juuni, kui kõikjal on megaaled ja selle nimel sõidetakse siia shoppama nii lähedalt kui kaugelt.

Kodu asub city'st umbes 8-10 metroopeatuse kaugusel, mida on ka päris palju, sest kõik need käigud kuhugi võtavad (lastega veel eriti) hiiglama aja. Samas on infrastruktuur hea ja mõnus, rahvast on nii palju, et ka meie metroopeatuse kaubanduskeskus on suurem kui Viru Keskus.


Vot sellised hiina karbid meil siin ongi. Laksutavad näljast lõugu, kui kuulevad, et keegi mööda jalutab

Bassein, taga paistab lastebassu ja vasakul on ka mullivann

Vot sellised aplad õgardid. Nagu laulupidu...

Nonäed, grillmaja unustasin enne täitsa ära...

Pätu jookseb kohalike kimbutajate eest. Pätu on üldse siin nagu staar, paljud paluvad luba temaga koos pilti teha...



Klubimaja raamatukogu, telerinurga, jõusaali ja saunaga; hetkel uusaasta puhul peoehteis

Filipiinlastest lastehoidjad oma varandusega


Hiina pusle mänguväljakul

Planetaarium

Pätu on jälle kellegi konksu otsa saanud

No comments:

Post a Comment