Friday, October 28, 2011

Üleujutused Tais

Nagu paljud teist Eesti ajalehtedest ja mujalt lugenud on, on Tais poolsajandi suurimad üleujutused. Tõesti, Põhja-Tai ja Bangkok on tulvavete poolt üle ujutatud, kuid meil siin Samuil on asjad kontrolli all. Mõned ööd on tõesti välku paugutanud ja sadanud, kuid päevad on seni kõik olnud päikest täis. Mussoon jõuab Samuile tavaliselt novembris, siis on kuu keskmine sademete hulk ~500mm (Samui sademed). Eelmine aasta oli ka Samuil Novembris korralik sadu ja uputus, siin lingid ühe hollandlasest sukeldumisinstruktori blogis ilmunud videotele ja piltidele.


Meie elukoht on merepinnast piisavalt kõrgel, nii et üleujutused siiani ei küüni. Sestap elabki meiega samas kompleksis veel teisigi välismaalasi, kes siin juba mitmendat aastat. Meie naabriteks on venelased ja prantslased, esimesed on siin 6 aastat elanud ja teised vist 5. Venelased on endale varunud 3-4 päeva jagu kuivaineid ja nädala jagu vett ja nende sõnul sellest piisab. Sest isegi kui uputab, siis varsti valgub vesi ju ära... Loogiline! Prantslaste puhul ei ole mina veel märganud, et nad kuidagi tulvadeks valmistuksid.

Niisiis oleme ka meie varunud tsipa vett (Mailis ja Lauri rohkemgi veel) ja kappi on ka juba piisavalt makarone ja konserve varutud. Vee osas tuleb muidugi distsipliinist kinni pidada - ei ole mõtet vett varuda, kui kohe otsast seda varu hävitama asutakse... Lisaks on mul koduigatsuse peletamiseks 2 karpi sprotte ja latt suitsuvorsti kaasa ostetud. Aga kuna sprotte sõin ma ka Eestis viimati võib-olla 5 a tagasi, siis äkki pole neist igatsuse puhul ikkagi abi. Pirkole ja Janale on palve detsembris verivorste ja hapukapsast kaasa tuua.

Kodustele teadmiseks siis, et üleujutusteks oleme valmis.

No comments:

Post a Comment