Monday, October 24, 2011

Me koduke on tilluke...

..aga ta on juba päris armas me perele. Siinsamas majas enne elanud Eesti pere hea kogemuse tõttu julgesime veel kodumail olles ka endale selle järgnevaks 4 nädalaks koduks valida. Ja võib olla pikendame seda aega veelgi. Tegemist on siin tüüpilise kompleksiga, mis koosneb 6 kahekorruselisest ridaelamuboksist, igaühes elutuba-köök ja kaks privaatvannitoaga magamistuba. Boksid asetsevad ümber mõnusa basseini (kohustuslik sulps 2 korda päevas), grillimisnurga ja kena troopilise aia.




Majad kuuluvad enamuses British Airways töötajatele, kes siin ise võimalusel puhkavad, ülejäänud aja aga neid välja rendivad. Meie ajame asju kohapealse britist ekspat Ianiga, kes ka ise ühe boksi omanik. Tema transportis meid lennujaamast siia, toob meile autoga kohale suuri joogiveetünne, soovitab, kust mida saada ja aitab muudes praktilistes küsimustes. Eriti luks on see, et 2 korda nädalas käivad koristajad.

10-minutilise jalutuskäigu kaugusel on romantiline ja prantsuse mõjudega Fisherman village,
ümber nurga aga toiduturg, mis pakub värsket toidukraami, aga ka kohapeal valmistatavaid Tai roogi, mida saab süüa kohe turul või osta kaasa. Viimast oleme me juba kõvasti ekspluateerinud ja käik turule on igapäevane. Kõigepealt tellimus sisse ja seejärel turul kott puu- ja juurvilju täis. Toit on odav, ja hea, 4 suurt ja 2 väikest inimest saavad söönuks ca 1 - 1,5 eurot nägu. Korralikud supermarketid on 5-10 minutise rollerisõidu kaugusel (sh tuntud Tesco keti esinduspood).

Külasse õhtusöögile, selline rong on suur vaatamisväärsus, sest kohalikud jala ei käi


Ja nüüd kõiki kõige enam huvitavast teemast, kus on siis rand ja kas veedame seal kogu oma aja? See on ju korraliku lõunamaa puhkuse alustala. Aga ei, sinna pole me nädala jooksul veel peale ühe õhtuse rannarestoranis peetud õhtusöögi sattunud. Lihtsalt ei ole viitsinud (kuna ta just õue all ei asu) ja ega elu nelja väikelapsega Tais ei erine elust nendega Eestis. Enamuse ajast keegi pidevalt tahab magada-süüa ja kui tahta veel teise perega koos asju ette võtta, siis ainukeseks ühiseks kodust väljumisajaks on praegu olnud õhtupoolik, kui suurem kuumus on taandunud, aga klassikaline rannailm ka läinud (pimedaks läheb kell 18). Aga küll me veel sinna jõuame, basseini tõttu ei tunne me mereveest hetkel puudust.

No comments:

Post a Comment