Thursday, October 20, 2011

Tallinnast Koh Samuile

Plaanis oli juba ette ärevaks tegev 15 tunnine lennureis marsruudil Tallinn-Helsinki-Bangkok-Koh Samui ja seda järjest paaritunniste vahedega lennujaamades. Kokkuvõttes võib sooritust hinnata hindega 4+.

Ühest küljest on kolmene Herta juba igati vastupidav reisisell, kes Bangkoki lennul kustus kohe pärast õhtueinet ehk siis poole kahe paiku öösel ning avas silmad siis, kui lennukis kuulutati hommikut ja hakati vastavat toidukorda serveerima. Vahepeal tuli tal lihtsalt aidata läbi une külge vahetada ja patja kord ühele kord teisele käetoele tõsta.  Uni oli siiski magus ja oleks ilmselt veelgi jätkunud, aga mis teha.

Seni vaid voodis uinuda oskav Pätu seevastu pidi pärast kaheksatunnist üleväsitavat ülevalolekut, mis vist senise elu pikim, õppima süles kustuma, mida ta peale mõningast rööki ka tegi ja lasi end isegi kuni 6 kuustele mõeldud baby basketisse ringi tõsta (ükskord kah eelis vähesest kaalust). Varsti avastas ta siiski, et see on kitsas mis kitsas ja lennuki kuiv õhk pani nina kinni laskmata korralikult hingata. Nii tuli seda rööki iga veidi aja tagant ja kohati juba päris pikalt. Lõpuks tõstis Aivo ta nurka põrandale magama ja seal jätkus und tubliks 5 tunniks. Hommikul olid meie kõrval tinutanud Soome onud Pätuga sama sõbralikud kui õhtul, mängisid lõbustuseks kus on nina - kus on kõrv mänge ja lohutasid Aivot, et ka nende lapsed on omal ajal korralikud reisiröökimised ära teinud. Ja eks neid tittesid röökis ümberringi teisigi.

Igatahes kokkuvõtteks, paarinädalaseks reisiks sellist lendu titega läbi elada ei viitsiks, vähemalt kolmesega juba reisiks küll. Ja nii pikk lend on mõeldav ainult öisena, ei kujuta küll ette, mida muidu 10 tundi lastega lennukis teeks. Nii kaua ei jaksa keegi isegi multikat vaadata.

Rõhumuutused lennukis häirisid vaid meiesuguseid vanainimesi, Herta luristas samal ajal smuutit




Samui maailma romantilisemasse rookatusega paviljonidest koosnevasse vabaõhulennujaama jõudes võttis meid vastu soe ja niiske saunailm.Saime kohe higi lahti enne kui transfeeri jääkülmaks konditsioneeritud autosse istusime.  Lapsed olid ka päeva hästi vastu pidanud ja läksid magama kenasti siinse aja järgi vastavalt kell 7 ja kell 9 ja magasid nagu kotid.








Pätu ootab pagasit

No comments:

Post a Comment