Tuesday, February 14, 2012

Juuksur

Täna käisin juba teist korda siinoldud aja jooksul kohalikus juuksuris. Esimesel korral ajasin oma kuldkiharad maha, nüüd siis timmisin väljakasvanud sonksu. Aga juuksurist siis lähemalt.

Juuksurisalongis on tööl eraldi juuksepeseja. S.t. juukseid peseb keegi neiu, kes sind siis ka mõnusalt masseerib. Esimesel korral käisin juuksuris õhtusel ajal ja siis ei pand seda massaaži nagu tähelegi. Nüüd enne lõunat käies oli hoopis teine tera - esiteks pesi ta mu juukseid kaks korda ja ka see "massaaž" kestis mingi 5 minutit vähemalt. Kuna siin on suurim teenindusala massaaž, siis põhimõtteliselt üritatakse massaažielemente ka mujal teenindaja-kliendi suhtesse põimida. Kõige parem näide oli mingis ööklubis/baaris, kus peldikus oli üks mees, kes sind tervitas, kabiini ukse taga viisakalt ootas, käsi pesema minnes veekraani lahti keeras ja kuuma puuvillasest (!) rätikukese ulatas ning kui sa kraani kohale kummardasid, siis üritas ta ka sind sutsuke masseerida... Pärast nurus veel jootraha "Tip-tip-tip..." järgi lauldes.

Juuksurid on 75% ulatuses mehed ja neist 90% näevad välja nagu gay'd. Vähemalt eurooplasele, ilmselt kohalike elanike arvates on tegemist lihtsalt moekate noortega. Novot ja siis täna oli poisil pettumus näost näha, kui ma talle oma igavat soengukontseptsiooni selgitasin. Tema pakkus, et "teeme alt lühikese ja pealt pika ja et ühelt küljelt oleks pikem ja kõrgem ja teiselt üleminek sujuvam ja sutsu värvi ei teeks ka paha kuna päike ikkagi pleegitab ja..."  No ühesõnaga valmis tavapärane lühike soeng, ütleme nii.

Juuksuris pakutakse ka karastusjooke või teed või kohvi. Pärast lõikust on muide võimalik end uuesti pesta lasta. Ma enam ei viitsinud, pealegi oli ka Jaanika läheduses lastega shoppamas ja teda ei tohi rahakotiga üksi jätta. Juuksur maksab siin (ärgem unustagem, et see ol isiin kallis salong!) 300 bahti ehk 7 eurot. Ma olen näinud, et turul on ka üks putka, seal ma küsisin kunagi, siis oli lõikus 100 bahti.

No comments:

Post a Comment